Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Alles over de beste reistijd voor reizen naar Argentinië vind je hier. Argentinië kan worden opgedeeld in verschillende klimaatgebieden. Dus een algemene beste reistijd voor Argentinie bestaat niet. De lente loopt in Argentinië van september tot november, de zomer van december tot februari, de herfst van maart tot mei en de winter van juni tot augustus. De beste reistijd voor rondreizen door Argentinië is over het algemeen tijdens de herfst en de lente. De temperaturen liggen dan tussen de 18 en 23 graden en de dagen zijn mooi en rustig.


Patagonië en Vuurland bezoeken? De beste reisperiode voor een rondreis door het Argentijnse Patagonië en Vuurland is tussen december en maart. Over het algemeen wordt er door de reisorganisaties en rondreisaaanbieders rekening gehouden met rondreizen en de beste periode om te reizen door Argentinië.


Weertabel Argentinië


Meer informatie over het klimaat en neerslag in Argentinië kan je vinden in de weertabel hieronder. Omdat het klimaat verschilt in het noorden en zuiden van Argentinië vind je hier verschillende weertabellen. Het noordoosten van Argentinië (bij de grens van Brazilië) is zeer vochtig waardoor er het hele jaar veel regen valt. De rest van het noorden kent wel een droge tijden, met name rond de Andes. Het westen van Argentinië vind je veel woestijngebied, met veel droge periodes en weinig neerslag. Het zuiden kent in de wintermaanden sneeuwbuien.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Argentinie Noord
Argentinie Zuid (Patagonie)


 Droge periode
 Natte periode

Copyright 2010 RondreisArgentinie | Links | Algemene Voorwarden

Top aanbiedingen

1
21 Daagse rondreis door Argentinie € 2.448,00 Meer informatie
2
17 Daagse rondreis door Argentinie € 2.489,00 Meer informatie
3
0 Daagse rondreis door Argentinie € 4.561,00 Meer informatie

Bekijk alle rondreis aanbiedingen

Het weer in Argentinie

De tijd in Argentinie: 09:40:38

Al in Argentinie geweest?

Bent u al in Argentinie geweest? Stuur dan nu uw reisverslag naar ons toe, wij zullen deze dan op de website zetten.
Stuur reisverslag in...